Излизат AMD Ryzen Pro 3000 за бизнес РС

Процесорите AMD Ryzen Pro 3000 предлагат до 12 ядра и 24 нишки (снимка: AMD)

AMD пусна на световния пазар своята нова линия процесори за настолни системи Ryzen Pro 3000 серия, заедно с нови Ryzen Pro и Athlon Pro чипове с вградена Radeon Vega графика.

Процесорите Ryzen Pro и Athlon Pro съчетават висока производителност, вградени функции за сигурност и надеждност от корпоративен клас, подчертаха от компанията. От 4-тото тримесечие на 2019 г. излизат и мощни бизнес десктоп компюри от HP и Lenovo с тези чипове.

AMD Ryzen 9 Pro 3900, Ryzen 7 Pro 3700 и Ryzen 5 Pro 3600 са базирани на 7-нм „Zen 2” архитектура. Предлагайки до 12 ядра и 24 нишки (при Ryzen 9 Pro 3900) – повече от всеки друг процесор, използван в бизнес машини  – те осигуряват желаната производителност и ефективност за корпоративни среди, съчетана с икономично използване на енергията.

Ryzen Pro процесорите предлагат до 127% по-бърза обработка на данните от конкуренцията (вътрешни  тестове на компанията с бенчмарка SPECworkstation 3.0.1) – от решаване на уравнения до симулации на различни бизнес приложения, от финансови услуги до научни изследвания и в енергетиката. Някои модели потребяват само 65W TDP.

Всеки AMD Ryzen Pro процесор съдържа мощен, вграден копроцесор за сигурност с AMD GuardMI технология, който се грижи за защитата на бизнес PC-то. AMD Memory Guard помага срещу атаките при студен старт с пълно криптиране на системната памет, като технологията поддържа и допълва средствата за сигурност на производителите на компютри и Windows Security като Lenovo ThinkShield и HP Sure Start.

През следващите месеци корпоративните клиенти ще могат за закупят системи с Ryzen Pro процесори от водещи PC производители, сред които HP и Lenovo.

Бизнес компютрите от серията HP EliteDesk 705 G5 предлагат продуктивност от корпоративен клас с новите Ryzen Pro в разнообразие от форм-фактори. Lenovo ThinkCentre десктоп машини с AMD процесори са на пазара от повече от 10 години. Утвърденото сътрудничество продължава с малкоформатните ThinkCentre M75s-1 SFF и M75q-1 Tiny, с до 12-ядрения Ryzen PRO в SFF модела.

Коментар