Тим Кук: Винаги се стремим към възможно най-ниски цени

Apple винаги се опитва да направи цените на продуктите си възможно най-ниски, твърди Тим Кук (снимка: Apple)

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук продължава обиколката си из Европа, като същевременно дава интересни интервюта за различни аспекти от дейността на компанията.

Така например, в едно от изявленията си пред медиите Тим Кук каза, че иска Apple Card да е толкова популярна, колкото iPhone, тоест всички собственици на смартфони на компанията да ползват услугата. В същото време обаче Apple Card все още не е излязла извън пределите на САЩ, отбелязва Stern.

В друго интервю Тим Кук обсъжда политиката за ценообразуване на Apple – тема, която винаги привлича сериозен интерес, като се има предвид, че компанията от Купертино има славата на алчна и вероятно не без основание.

Тази година обаче Apple показа, че може да изповядва различен подход към цените. Например, новите услуги Apple TV + и Apple Arcade струват само 5 долара на месец, а смартфонът iPhone 11 стартира на цена с 50 долара по-ниска от тази на iPhone XR, който пък се срина до 600 долара.

Коментирайки въпроса за цената на iPhone 11, Тим Кук каза, че Apple винаги се опитва да направи цените си възможно най-ниски и за щастие тази година е успяла да свали цената на iPhone.

От една страна, iPhone 11 наистина е по-евтин спрямо предшественика си, а цената на iPhone XR просто се срина. Но на фона на цените на iPhone 11 Pro и 11 Pro Max, особено на някои пазари, изявлението на шефа на Apple изглежда необосновано.

Коментари по темата: „Тим Кук: Винаги се стремим към възможно най-ниски цени”

добавете коментар...

  1. Симо

    Razer Phone 2 тва е избора

  2. :o)

    Apple iPhone 11 Pro Max 256GB – 2 889 лв.

    Стремите се вие ама… 🙂

  3. Димитър Иванов

    Apple TV+ e евтино, защото съдържанието е много по-малко отколкото при други подобни услуги. За Apple Arcade мисля, че нещата са подобни, но там не съм сигурен, ако някой може да сподели дали цената услугата / съдържанието си струват парите да каже.

  4. ХаХа

    Тим Кук демонстрира чувство за хумор

  5. ама разбира се

    Те винаги се стремят към възможно най-ниска цена, то затова и в предприятията в Китай, дето им произвеждат нещата опъват мрежи заради твърде многото опити за самоубийства на служителите там.
    Е, за компенсация на това пък цените, на които те продават са само със 100% надценка на вложените части според сайтът TechInsights (Публикувано във факти.бг: В iPhone
    11 Pro Max има части за $490.50 (€449).
    Изобщо ако им вярвате при тях грешка няма. Така де, то и в касапите грешка няма. Има грешка само в говедата.

  6. хахах

    Я пак кажи колко ви струваше стойката за новия монитор ?

Коментар