Графичните карти Intel ThinkXE идват през юни 2020 г.

ThinkXE подсказва за линия 3D-карти, а данните горе вляво и вдясно обозначават датата – юни 2020 г. (снимка: Raja Koduri / Twitter)

Intel най-накрая подсказа кога ще представи дискретните си графични карти, известни засега като Intel XE. Това стана по необичаен начин – с публикация в Twitter на снимка на електромобил Tesla Model X от главния архитект на компанията и старши вицепрезидент за графиката Раджа Кодури.

Но защо Tesla? В случая, самата кола не е интересна, но е важна информацията на нейната регистрационна табела. Надписът „ThinkXE” ясно подсказва за линия 3D-карти, а данните горе вляво и вдясно обозначават датата – юни 2020 г.

През юни традиционно се провежда изложението Computex, на което Intel обявява новите си продукти. Така че с голяма степен на вероятност премиерата на Intel XE ще се състои на Computex 2020. Обикновено най-силните съобщения идват или в деня преди откриване на събитието, или в първия му ден – догодина това ще бъдат 1 и 2 юни.

Докато вече има яснота относно датата за премиерата на новите графични продукти на Intel, подробности за характеристиките засега липсват. В момента можем със сигурност да кажем само, че те ще се базират на архитектура Gen 12 и ще бъдат разделени на две линии – потребителски и сървърни.

Коментар