Пускат „убиец” на Tesla Model 3 в Европа

Polestar 2 е оборудван с батерия 78 кВтч и електродвитател с мощност 300 кВт (снимка: Polestar)

Polestar, компания на Volvo, обяви цените на собствения си електромобил, прочул се като „убиец на Tesla Model 3 в Европа”. Колата вече е достъпна за предварителни поръчки.

Моделът Polestar 2 се предлага на най-ниска цена за жителите на Норвегия – там колата може да бъде закупена за 47 хиляди евро. Във Великобритания автомобилът ще струва 56 хиляди евро, а за купувачите от Белгия и Холандия цената е 60 хиляди евро, според официалната информация.

На максимална цена автомобилът ще се продава в Швеция – за 61 хиляди евро. Polestar 2 е оборудван с батерия с капацитет 78 кВтч и електродвитател с мощност 300 кВт. Показателите за автономност са идентични с тези на Tesla Model 3.

Показателите за автономност на Polestar 2 са идентични с тези на Tesla Model 3 (снимка: Polestar)

Polestar 2 вече е достъпен за предварителни поръчки, а производството се очаква да започне в началото на 2020 г. Доставките на първите електромобили са насрочени за юни догодина.

Коментари по темата: „Пускат „убиец” на Tesla Model 3 в Европа”

добавете коментар...

  1. ха

    Ами като Ceco продължи темата със сметките, то нека да видим цената на доставката. Доставка на голям автомобил (до пристанище Варна) струва 1400 долара, което е 1280 евро. Мито се дължи и от двете дестинации (САЩ и Норвегия), защото не са в ЕС. Доставката от Норвегия също няма да е без пари!

    Относно субсидиите, то ето един интересен цитат:
    …федералната субсидия, която Съединените американски щати предлагат. Тя е в размер на $7 500, но има определени условия… …производителят трябва да е продал по-малко от 200 000 електрически автомобили. Tesla премина тази граница още през юли…
    Статията е от миналата година! Цената, която Димитров казва явно е без държавна субсидия.

  2. Ceco

    до г-н Димитров,

    Да казано така – цена от 42000 долара – изглежда по-малка. Ама това е цената там! Но ще ни кажете ли колко струва доставена тук ? И за кого е 42000 ? за всеки купувач от която и да е точка на света, или за USA гражданите след отстъпките които държавата им дава ? ( тяхната държава, а нашата колко ще ни даде и дали изобщо ще ни даде някаква отстъпка е друг въпрос ). Ще изчакам търпеливо отговора Ви. Благодаря

  3. Димитров

    Какъв убиец бе ненормалници, при сегашната цена на Тесла от 42000 долара/ 38240 Евро/, цена от 47000 Евро е доста голяма разлика, при това и нероден “Петко” Полестар-2 / на когото не знаем още детските болести/ срещу Тесла

  4. гост

    направо е без пари само за нас на територията

Коментар