Panasonic с нов мениджър за Централна и Източна Европа

Новият управляващ директор на Panasonic за Централна и Източна Еропа Дейвид Прийс има богат опит в компанията, на различни позиции (снимка: Panasonic)

Дейвид Прийс беше назначен за управляващ директор на Panasonic за региона на Централна и Източна Европа, считано от 1 октомври, съобщиха от японската технологична компания.

Прийс се присъединява към екипа на Panasonic през 1991 г. във Великобритания, като преди това е работил в сферата на цифровите музикални инструменти за японската компания Roland Corporation.

Той заема различни длъжности в областта на продажбите и маркетинга в Европа. През 2013 г. се прехвърля в маркетинговия офис на Panasonic в Германия като директор „Брандинг стратегии”, а след завръщането си във Великобритания през 2015 г. заема постовете маркетинг директор и заместник-управляващ директор.

„Аз идвам от пазар, на който Panasonic успя да заеме значителен дял в сферата на OLED телевизорите, цифровите фотоапарати, аудио и видео техниката, кухненските електроуреди, телефоните и уредите за лична хигиена, и виждам големи възможности за увеличаване на бизнеса в този регион”, заяви Дейвид Прийс в коментар за назначението си.

„Освен в основните ни сегменти, като аудио/видео и изображения, виждам огромен потенциал за растеж и в развиващите се области – уреди за лична хигиена, където Panasonic е номер 1 в Япония и се насочва към Европа като ключов пазар за разширяване, и слушалки, където Panasonic увеличава ресурсите си за разработване и внедряване на уникални иновации”, допълни той.

Във време на промени за компанията, Дейвид Прийс ще укрепва връзките с търговците в региона и ще инвестира във взаимно изгодни дейности по продажбите, става ясно още от официалното изявление.

Коментар