Google изпреварва Apple с достъпен Pixel 5G смартфон

Google определено ще изпревари Apple, ако говорим за пускане на смартфон с 5G (снимка: Google)

Google тества варианти на предстоящите смартфони Google Pixel 4 и Pixel 4 XL с поддръжка на мрежи от пето поколение (5G) и се очаква да ги пусне на пазара през пролетта на 2020 г., изпреварвайки Apple, съобщи японската агенция Nikkei.

Първият смартфон на Google с поддръжка на 5G няма да излезе заедно с Pixel 4 и Pixel 4 XL по-късно тази година. Двата смартфона ще бъдат придружени от лаптоп и други фирмени устройства.

Но Google определено ще изпревари Apple, ако говорим за пускането на смартфон с 5G поддръжка. Тестването на устройство с кодово име Pixel 5G е в напреднал етап и се очаква Google да представи първия си 5G смартфон през пролетта на следващата година.

По-рано тази година излезе евтин модел Pixel 3a. Предполага се, че Pixel 5G също ще бъде достъпен модел, а не флагман. Това се потвърждава от инсайдерска информация, че смартфонът стъпва на едночипова система Snapdragon 855, вместо на Snapdragon 855 Plus или Snapdragon 865, които ще се използват във флагманите на 2020 г.

Според пазарните наблюдатели, това е мъдро решение от страна на Google, тъй като евтините 5G смартфони бързо ще придобият популярност през следващата година.

Коментари по темата: „Google изпреварва Apple с достъпен Pixel 5G смартфон”

добавете коментар...

  1. пешу

    аз съм на 2G (EDGE) в центъра на града… просто от лош обхват! което ще рече, че пазят доста стари антени ALIVE! не си спомням в коя държава бяха премахнали изцяло старите 2G (може би и 3G) и директно на 4G… а ние тука и 6G да ни сложат, чисто и просто няма да извлезем почти нищо понеже цените ще са междугалактически:) иначе браво на гуглето, радват

  2. !

    Само не разбрах къде има 5G мрежи, че пикселчето да има предимство?

    Преходът към 4G отне 5-6 години, при това само в градовете. Все още голяма част от мрежите са дори 3G …

Коментар