Потребители на Galaxy S10 вече могат да изпробват Android 10

Най-нетърпеливите притежатели на Galaxy S10 ще могат да изпробват Android 10 и новата обвивка One UI 2.0 (снимка: CCO Public Domain)

Samsung стартира дългоочакваната бета програма за тестване на Android 10 и фирмената обвивка One UI 2.0 от потребители на флагманските смартфони Galaxy S10, S10e и S10+, съобщи SamMobile.

Към момента програмата е достъпна само в Южна Корея. Засега Samsung позволява в нея да участват 1000 души, но от понеделник, 14 октомври, ще я отвори за нови потребители.

В Германия и Съединените щати регистрацията трябва да започне също в понеделник. Веднага след като програмата стане достъпна, в приложението Samsung Members на смартфона ще се появи тестовият банер на One UI 2.0.

В обвивката One UI 2.0 вече бе открит превключвател за честотата на обновяване на екрана – 60/90Hz. Нито един от актуалните флагмани на Samsung обаче не поддържа 90Hz –  на такава честота могат да работят екраните на по-стари модели от серията Galaxy A, както и на предстоящия Galaxy S11.

UI 2.0 не носи революционни промени в интерфейса, но все пак в нея има доста иновации. Тъй като обвивката се базира на Android 10, за потребителите става достъпна, например, нова навигация с жестове, включително плъзгане отстрани и отдолу.

Коментари по темата: „Потребители на Galaxy S10 вече могат да изпробват Android 10”

добавете коментар...

  1. :)

    Бета програмата не работи в България.

Коментар