Започна обновяване на Nokia смартфоните до Android 10

Потребителите на Nokia смартфони първи ще получат обновяване до Android 10 (снимка: HMD Global)

HMD Global обяви, че от днес започва ъпдейтването до Android 10 на смартфона Nokia 8.1 за България. Това е първият смартфон на бранда, както и първият телефон с процесор Qualcomm Snapdragon 710, който получава най-новата версия на операционната система Android.

В резултат на обновяването, Nokia 8.1 ще се ползва с предимства в изкуствения интелект като по-улеснен достъп, интуитивно управление и повече контрол върху личните данни, подчертаха от компанията, която притежава правата върху легендарния бранд за мобилни телефони.

HMD Global припомня, че нейните телефони първи се ъпгрейдваха до Android Oreo, после до Android Pie, а сега отново са начело при обновяването с Android 10. Компанията поддържа ежемесечни ъпдейти на сигурността и операционната система в цялото си портфолио, като така потребителите на Nokia получават всички новости още с появата им.

С ъпдейта до Android 10, феновете на Nokia 8.1 ще се сдобият с множество нови функции:

  • Навигация с жестове: контролът на Nokia става по-бърз и интуитивен;
  • Интелигентен отговор;
  • Контрол на поверителността;
  • Режим на фокус: блокиране на разсейващите приложения;
  • Семейни настройки.

В наскоро проведеното проучване за ъпдейтите на софтуера и сигурността Counterpoint Research отбелязва, че Nokia е единственият бранд, който предлага навременни и бързи ъпгрейди на софтуера и ежемесечни подобрения на сигурността, а с идването на Android 10 отново ще бъде първи в обновяването. Цялото портфолио Nokia ще бъде обновено до началото на 2020 г., увериха от HMD Global.

Коментар