ИТ бизнесът добавя стойност към образованието

Ролята на човека, който притежава критично мислене, ще става все по-важна, заяви д-р Наталия Футекова пред ученици и преподаватели в Самоков (снимка: AVS Agency)

Бизнесът все повече търси хора, които разбират и използват иновативни технологии за повишаване на ефективността и конкурентоспособността на компаниите, подчерта в лекция пред ученици от СУ „Отец Паисий” в Самоков д-р Наталия Футекова, управляващ съдружник в софтуерната компания ERP.BG.

Като представител на един от най-бързоразвиващите се сектори, тя изтъкна, че в динамичното време, в което живеем, противно на очакванията, че дигитализацията ще измести хората, тенденциите показват друго.

Ролята на човека, който притежава критично мислене, ще става все по-важна, а технологиите ще автоматизират голяма част от по-основните дейности, посочи д-р Футекова.

Тя гостува на училището в Самоков по инициатива на Сдружение „Здраве, екология, туризъм”, като част от дългосрочна политика, свързана с подкрепа на българското образование.

Приоритет в работата на учителите от СУ „Отец Паисий” е използването на новите технологии в образователния процес. Срещите с представителите на бизнеса имат за цел да дадат допълнително добавена стойност на учебния процес.

Коментар