Есенният ъпдейт на Windows 10 излиза на 12 ноември

Потребителите на Windows 10 ще започнат да получават есенната актуализация на системата от 12 ноември (снимка: Microsoft)

Microsoft вече разкри, че Windows 10 версия 1909 с кодово име 19H2 ще се нарича официално Windows 10 November 2019 Update, но компанията не обяви точната дата за пускане на актуализацията. В интернет обаче се появиха информации, които внасят яснота по този въпрос.

Главният редактор на WindowsCentral Зак Боудън съобщи на страницата си в Twitter, че версия Windows 10 19H2 ще стане масово достъпна за обновяване от всички потребители на 12 ноември.

Същевременно, Microsoft се надява новият й браузър Edge, базиран на Chromium, да стане част от Windows 10 до момента на голямата пролетна актуализация, известна като 20H1. Дотогава трябва да е готова и стабилна RTM версия на Windows 10X за устройства с два екрана.

В ноемврийската актуализация на Windows 10 са предвидени основно корекции и подобрения. Има обаче и нови функции. Търсенето в Explorer ще преглежда и акаунтите в OneDrive, а от заключения екран потребителите ще могат да стартират не само Cortana, но и други гласови асистенти.

Windows 10 November 2019 Update идва също с функция за добавяне на нови записи в календара директно от лентата на задачите, с разширени опции за управление на напомняния и други функционални подобрения.

Коментар