Xiaomi ще действа радикално на 5G пазара

Леи Джун обеща Xiaomi да пусне цели 10 смартфона с 5G поддръжка през следващата година (снимка: Xiaomi)

Xiaomi вече има два смартфона с поддръжка на мрежи от пето поколение – Mi Mix 3 5G и Mi 9 Pro 5G. Но това са скъпи топ модели. По-достъпен е очакваният скоро на пазара Redmi K30.

Очевидно, за текущата година три устройства ще формират гамата от смартфони на Xiaomi с поддръжка на 5G. Но през следващата година китайският производител ще утрои броя на 5G моделите си, пише IT Home.

На World Internet Conference мениджърът на компанията Леи Джун разкри амбициозни планове на компанията относно смартфоните с поддръжка на мрежи от пето поколение. А каквото каже той, обикновено се сбъдва.

По думите на Леи Джун, 5G технологията има големи възможности, но същевременно крие огромни проблеми и рискове. Xiaomi обаче е оптимистично и радикално настроена по отношение на 5G.

Mi Mix 3 5G е един от двата налични на пазара 5G смартфони на Xiaomi (снимка: Xiaomi)

Радикализмът, очевидно, се изразява в почти повсеместното вграждане на 5G модеми в устройствата на компанията – Леи Джун обещава 10 такива смартфона догодина.

Като се имат предвид настоящите три (с очакваното скорошно излизане на Redmi K30), броят на смартфоните Xiaomi и Redmi с 5G поддръжка ще се увеличи до 13. Едва ли някоя друга компания ще може да предложи същото разнообразие от 5G устройства.

Коментар