Apple подготвя Mac компютри с ARM процесор

Mac компютри с процесор ARM се очакват в края на 2020 г. (снимка: Apple)

Две малки „революции” се очакват от Apple през следващата година. Компанията ще пусне най-сетне умни очила и Mac компютри със собствен процесор на базата на архитектура ARM, съобщиха Bloomberg и MacRumors.

Преди време в интернет се появи информация, че догодина Apple може да пусне умни очила. Това не бяха само слухове, а прогноза на известния анализатор Минг-Чи Куо.

Сега нов източник потвърждава тази информация. Очаква се Apple да представи умните очила през първата половина на 2020 г., но пускането им на пазара може да бъде отложено, ако продуктът изисква подобрение.

Твърди се също, че в края на следващата година ще излезе интелигентен часовник Apple Watch с функция за проследяване на съня, въпреки че според по-ранните слухове такава трябваше да се появи в Watch Series 5.

И голямата новина – в края на 2020 г. се чакат Mac компютри, базирани на собствени процесори на Apple. Слухове за тях циркулират отдавна, но все още няма почти никаква конкретика.

Според източниците, Apple ще вгради в новите си Mac-ове процесор, базиран на архитектура ARM, който ще може да се конкурира с конвенционалните процесори на Intel. В момента ARM е доминиращата архитектура за смартфони и таблети.

Коментар