Промени в управлението на аутсорсинг асоциацията

Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro, оглави Българската аутсорсинг асоциация (снимка: личен архив)

Илия Кръстев е новият председател на Управителния съвет на Българската аутсорсинг асоциация (БАА). Той има дългогодишен професионален опит в предприемачеството и развитието на компании в областта на бизнес разузнаването и новите технологии.

Повече от 10 години Кръстев е изпълнителен директор на A Data Pro, под чиято шапка са доставчикът на бизнес новини за Югоизточна Европа SeeNews, компанията за медиен мониторинг Perceptica, глобалната бизнес платформа за възобновяеми източници Renewables Now и Identrics – специализираното звено на групата за научна и развойна дейност.

Илия Кръстев има MBA от Cotrugli Business School и сертификат от Ritsumeikan Asia Pacific University за глобално управление и лидерство. Специализирал е и „Развитие на човешките ресурси в малки и средноголеми предприятия” в Токайския университет.

Към борда на директорите на БАА се присъединява Андон Симеонов. Той има над 17 години професионален опит в български и международни компании, в които е заемал редица мениджърски позиции. През последните 5 години оглавява SoftServe България.

Андон Симеонов, мениджър на SoftServe България, влиза в управителния съвет на БАА (снимка: личен архив)

Андон Симеонов е първият служител на SoftServe при стъпването й на българския пазар и само за пет години успява да я превърне в една от най-големите софтуерни компании у нас. Завършил е Техническия университет в София, след което придобива MBA от Vienna University и специализира „Бизнес и икономика” в University of Minnesota.

В борда на директорите освен Илия Кръстев остават още Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus, Стефан Бумов, съосновател и главен оперативен директор на HeleCloud, и Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на Bulpros.

Коментар