Илон Мъск хвали руските таланти и технологии

Илон Мъск не изключва възможността някой ден да започне производство в Русия (снимка: Elon Musk / Instagram)

Илон Мъск, основателят на Tesla и SpaceX, разговаря по видео връзка с участниците във форум за малкия бизнес в Краснодар в продължение на около 20 минути. Бизнесменът беше поканен на форума чрез билбордове, инсталирани в близост до офиса на SpaceX, както и с хвалебствена песен, предаде руската агенция РИА Новости.

Поканата не остана незабелязана и заинтригува Мъск. „Това беше билборд точно пред офиса на моята фирма. Как да не го видя? Гледахме видеото, беше много смешно и ни хареса. Помислихме си: „Тези момчета правят нещо интересно. Вероятно, трябва да се присъединим”. И решихме по някакъв начин да участваме”, споделя Мъск.

По време на презентацията той даде някои съвети на начинаещите предприемачи. Според американския предприемач, една компания не трябва да се създава в името на бизнеса, а за да решава проблеми и да бъде полезна на колкото се може повече хора.

Илон Мъск похвали руското образование, отбелязвайки, че сред служителите на неговите компании има имигранти от Русия. „Струва ми се, че образованието в Русия е много добро. В Русия има много таланти и много интересни технологии”, казва Мъск.

Освен това той не изключва възможността някой ден да започне производство в Русия. Накрая Мъск обяви, че е готов да разгледа проекта на краснодарския инженер Алексей Игнатиев, който е вградил модифицирана операционна система Linux в своя електромобил Tesla.

Коментари по темата: „Илон Мъск хвали руските таланти и технологии”

добавете коментар...

  1. ха

    Иван, ти пък чак сега откри топлата вода…

  2. Иван К

    Сега разбирам защо Роскосмост не може да се мери с Мъск. Защото и руските таланти и американските таланти работят за Мъск.

Коментар