Revolut ще стартира операции в САЩ до края на годината

До края на годината Revolut ще издаде първите си карти в САЩ в партньорство с Mastercard (снимка: Revolut)

Mastercard и Revolut обявиха сделка за лансиране на Revolut карти в САЩ до края на годината. Двете компании разширяват партньорството си, което дава възможност за издаване на Revolut карти на всеки пазар по света, където се приема Mastercard.

Mastercard изгради силно партньорство с Revolut след старта на финтех компанията през 2015 г. и участието й в ускорителната програма на мрежата, Start Path. Заедно, двете компании постигнаха успех в цяла Европа, предоставяйки новаторски финансови услуги за потребителите – от ежедневно управление на личните финанси до пазарни FX решения.

Днешното обявление потвърждава, че двата бранда ще си партнират по отношение на най-малко 50 процента от всички съществуващи и бъдещи издадени Revolut карти в Европа. Revolut е амбицирана да постигне успех и отвъд Стария континент, като до края на годината ще излязат първите Revolut решения на американския пазар.

Глобалната експанзия също ще даде възможност на Revolut да достигне до пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион и Латинска Америка, в това число Австралия, Сингапур, Япония, Нова Зеландия, Бразилия и Мексико.

„Разширяването на Revolut в глобален план ще даде възможност на милиони повече хора да се възползват от приемането на Mastercard в световен мащаб и революционните финансови услуги на Revolut”, заяви Майкъл Мийбах, главен продуктов директор в Mastercard.

Партньорството ще позволи на Revolut да внедри някои от най-новите технологии на Mastercard в рамките на своите продуктови предложения, като първоначален пример за това е Mastercard платформата Send.

Коментар