Кризата подтиквала ИТ отделите към Linux

Икономическата криза подтиква ИТ отделите да преминат към Linux, твърди анализ на IDC, изготвен по заявка на компанията Novell.
Инересът към Linux расте в корпоративния сегмент, се посочва в доклада, данни от който огласиха различни източници.
Все повече компании търсят път за съкращаване на разходи и разглеждат Linux като възможност за постигане на тази цел. Над половината от анкетираните ръководители на ИТ отдели в проучването на IDC планират да ускорят внедряването на Linux.
Над 72% от ИТ мениджърите са признали, че тестват отворената операционна система или са взели решение да ускорят инсталирането й на сървъри, а 68% имат подобни планове за настолните РС.
Резултатите от изследването ни карат да вярваме, че в стремежа си да съкратят разходите в тази трудна икономическа ситуация, компаниите ще ускорят усвояването на Linux, коментира Маркус Рекс, вицепрезидент в Novell.
Процесът на възприемане на отворената ОС ще бъде улеснен от подобрената съвместимост и взаимодействие на Linux приложенията, новите възможности за виртуализация и разширената техническа поддръжка, допълва Рекс.

по темата: „Кризата подтиквала ИТ отделите към Linux”

добавете коментар...

  1. grigo

    Да не говорим, че 95% от държавните служители ползват компютрите за пишещи машини и използването на линукс+оупън офис спестява страшно много пари на данъкоплатците!

  2. Евок Севок

    И в България 70 % от ИТ мениджърите усилено тестват, ама Windows. Като им кажеш Suse, си представят сусам.

  3. kvv

    Е добър ден, защо ви треба досега да купувате МС ? И да плащате луди пари за несигурни продукти ? Смятайте го само – една работна станция на един служител има : МС Уин – някоя си версия, най-често ХР, има антивирусна, файъруол, сума платени програми, ежедневно зависваща система.
    Алтернатива – Suse Linux Enterprise Desktop – уверявам ви, нищо няма да ви липсва. Много по-сигурно, стабилно, и по-евтино.

Коментар