SAS влага 1 милиард долара в изкуствен интелект

SAS преследва първо място при аналитичните AI решения (снимка: CCO Public Domain)

Софтуерната компания SAS планира да инвестира 1 милиард долара в проекти, свързани с изкуствен интелект, стана ясно на форума Analytics Experience 2019 в Милано, за който съобщава TechTarget.

В рамките на обявената стратегия SAS разработи редица допълнения и актуализации на платформата за анализ Viya. Сега тя включва функции като автоматизирано управление на данни, автоматизирано машинно обучение и разширени функции за интерпретация на модели. Това прави AI технологията по-прозрачна и достъпна за всички потребители.

Част от инвестициите ще бъдат насочени към научни изследвания и разработки, към създаване на нови учебни програми, както и към подготовка на експерти, които са пряко ангажирани в проекти за внедряване на изкуствен интелект, като Admiral и Yolo.

Въз основа на технологията SAS AI, Admiral разработи портали за борба с измами, които елиминират ръчното търсене на инциденти, спестяват значително време и ресурси и откриват повече случаи на измама от преди.

Компанията възнамерява да увеличи възможностите, качеството и наличността на своите AI решения и да излезе на първо място на този пазар, като се има предвид, че в края на 2018 г. беше с втория по големина дял. Според IDC, компанията бележи ръст в AI сегмента от почти 105%, който е три пъти по-голям от средния за пазара.

Коментар