ИТ академия ще обучава ускорено програмисти в Бургас

Повече от 400 бяха желаещите да се запишат в курса за начинаещи в Скейл Фокус Академия
(снимка: Александър Тодоров / Quasar Art)

ИТ академия в Бургас си поставя за цел да обучи 10 000 програмисти напълно безплатно през следващите 5 години. „Скейл Фокус Академия” бе открита през уикенда в Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, където посрещна първите 120 курсисти, записани в курс за начинаещи.

Ако преди няколко години е трябвало да организират група от програмисти в Бургас, едва ли са щели да съберат повече от 20 човека, докато сега при старта на академията е имало повече от 400 желаещи да се запишат, заяви кметът на общината Димитър Николов.

„През годините съм забелязал, че дали един човек е успешен в ИТ сферата не зависи нито от неговото минало, нито от това дали е имал добри оценки по математика в училище. Зависи от 3 неща: мотивацията да се включи, амбицията до къде иска да стигне и правилната среда”, заяви изпълнителният директор на Скейл Фокус Академия Христо Тодоров.

Академията се реализира с подкрепата на община Бургас и работи активно с местните училища и университети за подсилване на ИТ общността в града. Най-добрите сред завършилите ще имат възможност да се присъединят към технологични компании в страната, с които Скейл Фокус Академия си партнира.

Коментари по темата: „ИТ академия ще обучава ускорено програмисти в Бургас”

добавете коментар...

  1. Мдаа

    На тази снимка има двама успешни програмиста. А тук бяха начинаещи!

  2. мдаа

    от всяко дърво – програмист

Коментар