HP ще поддържа Windows Mobile 6.5 в смартфоните си




Корпорацията HP обяви планове да поддържа операционната система Windows Mobile 6.5 в бъдещи смартфон устройства. Системата на Microsoft ще предложи ключови подобрения за бизнес ефективност, общуване с текстови съобщения и мобилен интернет.

С нов дизайн, подобрен интернет достъп и по-големи възможности за персонализация, Windows Mobile 6.5 отговаря на динамичните нужди на потребителите.

“Windows телефоните позволяват на потребителите да организират личния и професионалния си живот, като им предоставя достъп до разнообразна информация през целия ден”, каза Тод Питърс, вицепрезидент в Microsoft.

Новата операционна система предлага повече тъчскрийн възможности като почукване, приплъзване и др. При мобилния интернет са въведени подобрения на браузъра и поддръжка на богати интернет приложения (RIA), които позволяват на потребителите да добавят нови динамични приложения на главния екран.

С Windows Mobile 6.5 потребителите ще разполагат и с нови начини за персонализация на смартфоните си, вкл. нови теми, приложения и тонове на звънене, както и възможност да използват лични снимки за контактите си и като фонови изображения на главния екран.

Потребителите ще могат също така да прехвърлят музика и видеоклипове на смартфоните си чрез Windows Media Player, както и да поддържат връзка с по-ефикасно получаване и изпращане на текстови съобщения.

HP смартфоните с Windows Mobile 6.5 ще се свързват автоматично с Microsoft Exchange Server 2007 за фирмените имейл съобщения. Един имейл акаунт ще позволява на потребителите достъп до SMS съобщенията и гласовата им поща. SMS-ите могат да бъдат и архивирани на Exchange сървъра за по-късно ползване.

Коментар