AMD EPYC ускорява с 35% клауд сървърите на Tencent

AMD EPYC от второ поколение са проектирани специално за тежките натоварвания в дейта центровете
(снимка: AMD)

Присъствието на процесорите AMD EPYC в сървърната инфраструктура се увеличава. Високопроизводителните чипове от второ поколение вече задвижват платформатаStar Lake” на компанията Tencent.

Според тестовите резултати, представени от Tencent Cloud на конференция на компанията, сървърът Star Lake с 2-ро поколение AMD EPYC чипове е постигнал най-високата едноядрена производителност в индустрията и е показал значителни спестявания по отношение на общата стойност на притежание (ТСО).

Сървърът подобрява общата производителност с 35%. Този ръст включва 40% подобрение във видеообработката, 35% подобрение в транскодирането на графика и 150% подобрение в търсене на страница в секунда (QPS).

EPYC процесорите от второ поколение разполагат с до 64 „Zen 2” ядра, произведени по 7-нм технологичен процес, и помагат да се намали общата стойност на притежание (TCO) с до 50%.

Тези процесори на AMD са проектирани специално за тежките натоварвания в информационните центрове, за приложения като виртуализация, облачни среди, HPC и бизнес инфраструктури.

Коментар