Роботи откриват безсмислени действия на хората

Роботите могат успешно да засичат неправилни действия на хората
(снимка: CCO Public Domain)

Учени от няколко университета разработиха уникална система с изкуствен интелект, която повишава способността за обучение на роботите. Благодарение на заложените иновации, умните машини се научили да размишляват пълноценно.

Разработката на изследователи от университетите във Вашингтон, Станфорд, Илинойс и Торонто и специалисти на технологичната компания Nvidia включва роботи, които проследяват движения, за да разберат по-нататъшните човешки действия, разказва Venture Beat.

Специалистите са заснели поредица от демонстрации с човешко готвене, но някои от действията умишлено са извършени неправилно, за да объркат AI системата. При тестовете, роботите са гледали видеото и са анализирали действията на хората.

Резултатите от експериментите показват, че новият метод, който се основава на размисли и заключения за последващи движения, увеличава способността за обучение на роботите с 20%. Оказва се, че роботите успешно откриват безсмислените движения на хората, показани във видеото с готвене, и не ги повтарят.

Коментари по темата: „Роботи откриват безсмислени действия на хората”

добавете коментар...

  1. :)

    Скайнет, Терминатор ….

  2. :o)

    Така е, гледат , учат се, събират данни, до момента в който почнат да мислят вместо нас 🙂
    След това ще заличат безмисленото (за тях).

Коментар