Fourth разкрива възможности за растеж в България

Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth (вляво), и Дейвид Канту, съосновател и главен директор „Клиенти“ в HotSchedules, обединиха две компании със сходни виждания и история
(снимка: Fourth)

Технологичният хъб в България на Fourth – най-големият в света доставчик на цялостни решения за управление в ресторантьорството и хотелиерството – дава възможности за растеж както на вече назначените около 130 специалисти, така и на бъдещите служители, съобщиха от компанията.

По-рано тази година година Fourth обедини сили с HotSchedules – доставчик на решения за управление на работната сила и инвентара в ресторантьорството. В резултат на сливането бе създаден първият и единствен по рода си напълно интегриран софтуер с оперативни решения за работната сила и контрола на разходите в областта на ресторантьорството и хотелиерството.

Решението за обединяване бе подкрепено от инвестиционните компании Marlin Equity Partners и Insight Partners. Новосъздадената фирма запазва името Fourth. Тя обслужва клиенти по целия свят и от всякаква величина – от единични обекти и франчайз вериги до глобални вериги от ресторанти и хотели.

Сливането Fourth и HotSchedules дава възможности за растеж както на вече назначените около 130 специалисти, така и на бъдещите служители в технологичния хъб в София, сподели Георги Христов, ръководител на отдел „Разработване на софтуер”
(снимка: личен архив)

Комбинираният пакет с решения по модела „софтуер като услуга” (SaaS) включва планиране, работно време и присъствие, проследяване на кандидати, обучение, доставка на инвентар и управление на човешки ресурси, бонуси и възнаграждения. Той вече обслужва клиенти от 120 000 обекта по целия свят и се поддържа от екипи в офиси в САЩ, Великобритания, България, Китай, Австралия и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Ребрандирането ясно показва намерението на компанията да консолидира всички решения върху платформата Fourth и впоследствие да промени името на холдинговата компания на Fourth Enterprises.

„Сливането на Fourth и HotSchedules създава огромни възможности за растеж и иновации”, сподели Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth и главен изпълнителен директор на новосъздадената компания, като подчерта, че двете компании имат сходни виждания за мисия, ценности, история и култура.

От технологична гледна точка сливането представлява обединяване на имплементации на Java, .NET, Node.js, React, Amazon Web Services (AWS), Azure Cloud Services и други, за да бъдат предоставени на клиентите всеобхватни решения на важните за тях бизнес проблеми, в реално време и лесни за използване, посочи Георги Христов, ръководител на отдел „Разработване на софтуер” в офиса в София.

„За технологичния хъб в София това сливане означава много и дава възможности за растеж както на вече назначените около 130 специалисти, така и на бъдещите служители”, допълни той.

Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth, остава главен изпълнителен директор на новосъздадената компания. Част от ръководния ѝ екип ще са също Дейвид Канту, съосновател и главен директор „Клиенти” в HotSchedules, Саймън Бока, главен директор „Развитие”, Мат Леоне, главен директор „Операции”, и Кристиан Бертелсен, главен технологичен директор.

Коментари по темата: „Fourth разкрива възможности за растеж в България”

добавете коментар...

  1. отгоре отгоре

    много добре си оперират .. това не е аутсорсинг фирма. спете спокойно всички в кол центъра на нощна!

  2. :o)

    May the Fourth be with you…кой ги знае тия, изобщо оперират ли в България?
    Или си бичат аутсорсинг?

Коментар