Salesforce с първи продукти от партньорството с Apple

Salesforce обяви първите си продукти в рамките на партньорството с Apple
(снимка: Salesforce)

Партньорството между Apple и Salesforce, обявено преди една година, вече дава резултат. Двете компании представиха първите си съвместни продукти на конференцията Dreamforce в Сан Франциско.

Salesforce пуска приложение за обучение на служители, наречено Trailhead Go, което е достъпно само за епълски устройства iPhone и iPad. То включва над 700 учебни модула, част от които са посветени на интеграцията на приложения със системите на Salesforce.

Освен това Salesforce обяви голяма актуализация на своето iOS приложение Salesforce Mobile App, с акцент върху използването на изкуствен интелект и гласов помощник Einstein Voice Assistant, който позволява, например, вмъкване на текстови бележки с помощта на гласови команди.

В допълнение, Apple и Salesforce развиват набор от инструменти за програмиране Salesforce Mobile SDK, оптимизиран за езика за програмиране Apple Swift. С помощта на този комплект компаниите и разработчиците могат да създават приложения за iPhone и iPad и да ги внедряват в платформата Lightning на Salesforce, допълвайки колекцията от бизнес приложения за iOS в AppStore.

Коментар