Цветни е-книги от ново поколение излизат през 2020 г.

В екосистемата на четците за е-книги ще настъпи значителна промяна
(снимка: CCO Public Domain)

E Ink Holdings (EIH) е в процес на проектиране на цветна електронна хартия за следващо поколение четци на е-книги. Новите продукти ще се появят на пазара през 2020 г., съобщи Digitimes, позовавайки се на изпълнителния председател на компанията Джонсън Лий.

В глобалната екосистема на четците за електронни книги ще настъпи значителна промяна, когато клиентите на EIH в Европа и Китай пуснат цветни усройства, заяви Лий на среща с инвеститорите в компанията.

Позитивното развитие на цветните решения за е-хартия, започнало през 2019 г., ще продължи и през следващата година, което ще увеличи приходите за EIH. Приносът на цветните решения все още не е голям, но ще се увеличи значително през 2020 г., подчерта Джонсън Лий.

EIH очаква 20-30% ръст в доставките на ESL решения за електронна хартия тази година и сходни темпове на растеж през 2020 г. Компанията също така планира да разработи цветни решения за е-тетрадки, насочени към образователни и професионални приложения в Китай и Япония.

EIH отчете нетна печалба от 37,67 милиона щатски долара за третото тримесечие на 2019 г., което е 36,9% ръст спрямо същия период на миналата година.

Коментар