Готов е първият завод за печатане на OLED дисплеи

Заводът на JOLED в Япония ще произвежда OLED дисплеи чрез технология за печат
(снимка: JOLED)

Завърши строителството на първия в света завод за производство на OLED дисплеи чрез технология за печат, съобщиха от JOLED – компания, създадена от Japan Display, Panasonic, Sony и японския държавен инвестиционен фонд Innovation Network Corporation of Japan (INCJ).

При новия производствен метод OLED материалите се полагат върху стъклена подложка по същия начин, по който се извършва мастиленоструйният печат, пояснява Digitimes. JOLED твърди, че технологията може да намали разходите за производство на OLED дисплеи с 20-30%, тъй като не се изисква сложно оборудване както при разпространения днес метод за вакуумно пръскане – при него се използват вакуумни камери и прецизни метални маски.

Компанията за печатане на OLED дисплеи е създадена в Япония. Нейният завод ще заработи през 2020 г. с месечен капацитет от 20 хиляди подложки с размер 1300х1500 мм.

Японските производители начело със Sony и Pioneer започнаха да инвестират в развитието на OLED технологията още през 90-те години на 20 век. Поради високите цени и ниво на дефекти на продуктите, по-голяма част от производителите ограничиха проектите си в тази област, което позволи на южнокорейските компании Samsung и LG Display да поемат лидерството в бранша.

Коментари по темата: „Готов е първият завод за печатане на OLED дисплеи”

добавете коментар...

  1. :o)

    Принтиране? Are you fAcking kidding me?

Коментар