Logitech грабна пет престижни награди за дизайн

Пет от продуктите на Logitech получиха престижната награда “Good Design Award 2006”, спонсорирана от Японската организация за индустриален дизайн.
Две компютърни мишки (MX Revolution Mouse и VX Revolution Mouse), система високоговорители за компютър (Z-10 Interactive 2.0 Speakers), уебкамера (QuickCam Ultra Vision Webcam) и безжична комбинация клавиатура и мишка (Cordless Desktop MX3200 Laser) бяха обявени за победители в категорията „Продуктов дизайн”.
За последните 4 години Logitech е спечелила общо 14 награди Good Design, уточниха от компанията.
“Нашата основна цел е да предложим на клиентите дизайн, който надминава очакванията им”, каза Герино де Лука, президент и изпълнителен директор на Logitech.
Наградите “Good Design Award” (G-Mark) са наследник на системата “Good Design Selection”, основана през 1957 г. от бившето Министерство на международната търговия и индустрия на Япония. От 1998 г. наградата се спонсорира от Японската организация за индустриален дизайн и е единствената японска система за оценка и популяризиране на дизайна като цяло.
Наградата Good Design се присъжда за дизайнерски решения, които покриват или надвишават определени стандарти в професията, като целта й е да допринесе за „по-пълноценен начин на живот” и „по-добър бизнес” в новата ера. Символът на наградата е логото G-Mark, станало широко популярно в дизайнерските среди.
Logitech International e акционерно дружество, чиито акции се търгуват на швейцарската и на американската борси.

Коментар