Dell планира да продаде RSA Security за 1 млрд. долара

Dell очаква да получи повече от 1 милиард долара от продажбата на RSA Security
(снимка: Dell)

Dell Technologies възнамерява да продаде RSA Security – компания за информационна сигурност (IS), контролирана от американския ИТ гигант. След като придоби EMC за 67 млрд. долара, производителят на компютри и сървъри се освобождава от част от активите си.

Според публикация на Блумбърг, преговорите за продажба на RSA Security са в начален етап. Няма сигурност обаче, че Dell ще сключи сделка с потенциалния купувач. Самата компания не коментира слуховете, които се появиха в медиите.

Твърди се, че Dell очаква да получи повече от 1 милиард долара от продажбата на RSA Security, като се вземат предвид дълговете на доставчика на решения за информационна сигурност.

RSA Security разработва технологии за киберзащита, управление на риска и спазване на регулаторните норми. Нейните решения помагат на организациите да идентифицират, разследват и реагират на кибер инциденти, както и да намаляват кражбите, измамите и киберпрестъпленията с интелектуална собственост.

EMC купи RSA Security през 2006 година за 2,1 милиарда долара, а 10 години Dell придоби EMC в сделка за 67 млрд. долара. Към момента RSA Security работи с повече от 30 000 клиента.

Коментар