Бъг в Windows 10 „скрива” външните устройства

Малък брой потребители на Windows 10 са засегнати от специфичен бъг
(снимка: CCO Public Domain)

Microsoft потвърди, че нова грешка в Windows 10 може да попречи за откриване на устройства, свързани към компютъра чрез Thunderbolt док, става ясно от съобщение в сайта за техническа поддръжка на компанията.

Проблемът засяга почти всички версии на Windows 10 и се проявява при системи, на които е активирано бързо стартиране (Fast Startup). Компанията казва, че този специфичен бъг възниква само в 5% от случаите и може да бъде отстранен чрез рестартиране на компютъра.

На сайта си Microsoft посочва стъпките, които могат да задействат проявата на грешката и да доведат до прекъсване на връзката с външните устройства като клавиатури и мишки, дори ако те се показват в диспечера на устройствата (Device Manager). За съжаление, повторното свързване на Thunderbolt дока не отстранява проблема и затова е необходим рестарт.

Thunderbolt е слабо популярен на компютрите с Windows 10. Дори собствената линия Surface на Microsoft не разполага с Thunderbolt интерфейс, така че този бъг няма да засегне много потребители. Очаква се скоро Microsoft да пусне актуализация за отстраняване на проблема.

Коментари по темата: „Бъг в Windows 10 „скрива” външните устройства”

добавете коментар...

  1. Минков

    Защо никой не смее да съди Microsoft за бъгавите програми, които ни продава вече 40 години? Тези кръпки не решават проблемите – след тях се откриват нови! Май само по отношение на шпионажа са на добро ниво. Затова Пентагонът им възложи изграждане на облачни хранилища за 10 милиарда долара.

Коментар