Модис България с нов офис в Пловдив

Пловдив има добър бизнес климат и страхотен дух, заяви Филип Рувре, изп. директор на Модис България
(снимка: Илиан Божанов)

Глобалният ИТ аутсорсинг доставчик Модис България откри нов офис в Пловдив. Компанията разширява бизнеса си у нас и вече разполага с три офиса в градовете София и Пловдив.

„Градът има добър бизнес климат и страхотен дух, благодарение на които клиентите и служителите ни имат неограничени възможности за развитие. В офиса вече работят над 50 специалисти, а плановете ни са до края на 2020 г. екипът да се разрасне с още 150 души”, заяви Филип Рувре, управител „Бизнес решения” в Модис на глобално ниво и изпълнителен директор на Модис България.

Пловдив е най-горещата аутсорсинг локация в момента, с добре развита екосистема и пазар, който нараства бързо без сътресения. В региона живеят около 700 хиляди души и потенциалът е голям, подчерта Стефан Стоянов, заместник-кмет с ресор „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество”.

Пловдив е най-горещата аутсорсинг локация в момента, подчерта зам.-кметът Стефан Стоянов
(снимка: Илиан Божанов)

Стратегията за развитие на Модис България в града включва тясно сътрудничество с местните университети, училища и обучителни институции, поясниха от компанията.

„Убедихме се, че хората в Пловдив имат необходимите умения и знания да помагат на нашите международни клиенти, и най-важното – да се развиват заедно с нас”, посочи Борис Сарабеев, управител на пловдивския офис.

Аутсорсинг доставчикът оперира на нашия пазар от 2005 г. и за него вече работят повече от 1400 служители в София и Пловдив. Компанията предоставя цялостни ИТ аутсорсинг решения за десетки клиенти от цял свят.

През 2017 г. Модис създаде лабораторията за иновации, а разработените в нея RPA решения помагат на редица клиенти да оптимизират дейността си и обслужването.  В глобален мащаб за компанията работят над 5000 души.

Коментар