Нова компания: Fujitsu Technology Solutions

Завърши предаването на собствеността на Fujitsu Siemens Computers изцяло на японската корпорация Fujitsu Limited. Новата компания се нарича Fujitsu Technology Solutions (Holding) B.V. и ще работи съвместно с Fijitsu Services, гласи официалното съобщение.
Ще можем да мислим глобално при пускане на нови продукти и след това да действаме локално, за да отговорим на потребностите на клиентите, заяви Куниаки Нозое, президент на Fujitsu Ltd., в изявление до медиите.
Изследователският потенциал и перспективата на глобализация, които носи със себе си Fujitsu Technology Solutions, ще позволят да се преобрази бизнесът на Fujitsu, допълва Нозое.
Интеграцията на Fujitsu Technology Solutions във Fujitsu Group ще даде възможност на японската корпорация да предлага комплексни продукти и решения по целия свят, допълва президентът. Със своя екип от 10 000 служители и над 1000 инженери в EMEA региона (Европа, Близкия изток и Африка) Fujitsu Technology Solutions ще разработва хардуерни продукти, софтуер и услуги за глобалния пазар.
Компанията планира да разшири значително бизнеса си със сървъри. През 2007 година Fujitsiu продаде 240 сървърни машини с архитектура Intel. Планът предвижда този брой да бъде удвоен през 2010-а.
Fujitsu Technology Solutions ще се фокусира и върху предлагането на "Инфраструктура като услуга" на базата на центрове за данни, изградени с Intel сървъри.

Коментар