AMD настъпва и в мини РС-тата с Ryzen Embedded процесори

Процесорите AMD Ryzen Embedded осигуряват мащабируеми решения от 6 до 54 вата
(снимка: AMD)

AMD изгражда отворена екосистема от OEM партньори, които създават и къстомизират високопроизводителни мини РС, базирани на процесорите Ryzen Embedded V1000 и R1000, съобщиха от чипмейкъра.

Сред първите ОЕМ производители, които ще продават новите ултракомпактни РС платформи в пазарни сегменти от промишлеността до корпорациите, са ASRock Industrial, EEPD, OnLogic и Simply NUC. Тези компании предлагат на своите клиенти отворена и къстомизируема платформа, базирана на високопроизводителен CPU/GPU процесор, с широка поддръжка на периферия, хардуерна защита и планирана наличност на процесорите 10 години.

„Търсенето на високопроизводителни изчислителни средства не е ограничено само до сървъри или настолни РС. Клиентите на вградени системи искат компютри с малък форм фактор, които да могат да поддържат стандартите на отворения софтуер, да се справят с натоварващи приложения и дори да възпроизвеждат 4К съдържание, при това с „embedded” процесори, които имат планиран живот на пазара 10 години,” каза Раджниш Гаур, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението Embedded Solutions в AMD.

По неговите думи, много от технологични партньори на AMD са избрали процесорите Ryzen Embedded за своите мини РС. Компанията ще работи заедно с партньорите, за да предложим на индустрията нова отворена екосистема за изчислителни продукти с малък форм фактор, допълва Гаур.

Мини РС на ASRock на база процесор AMD Ryzen Embedded
(снимка: AMD)

Новите мини РС с AMD Ryzen Embedded имат достъп до съществуваща процесорна екосистема, която поддържа стандартите на отворения софтуер и дава възможност на OEM-ите да създават уникални платформи. Тези мини РС също така могат да работят със софтуер за машинно виждане, откриване на предмети, анализ на данни и др.

Процесорите за вграждане на AMD обединяват Zen CPU и Vega GPU архитектурите в лесно за вграждане решение от типа „система на чип” (SoC) за поддръжка на съвременните нужди от изчислителна мощност в промишлеността, медиите и бизнеса.

AMD Ryzen Embedded V1000 и R1000 осигуряват мащабируеми решения от 6 до 54 вата в пин-съвместими пакети за поддръжка на разнообразни конфигурации от 4К дисплеи, 3D графика и други, при това с удължен цикъл на живот и пазарна наличност на продуктите за намаляване на общата стойност на притежание.

Коментар