Panasonic строи завод за битова техника в Китай

Panasonic ще изгради първото си предприятие в Китай за последните 16 години
(снимка: Panasonic China)

Японският гигант Panasonic планира да построи нов завод в Китай за производство на битова техника, съобщи агенция Nikkei. Това ще бъде първото предприятие на компанията в Китай в последните 16 години.

Ходът на Panasonic е в разрез с преобладаващите тенденции в индустрията. Търговската война между САЩ и Китай, довела до повишаване на митата, принуждава много производители да се оттеглят от Китай.

На какво залагат японците? Средната класа бързо се разраства в Китай и започва да търси домакински уреди от премиум клас за сметка на местната ширпотреба. Всяка година Panasonic продава домакински уреди в Китай на стойност около 1,84 милиарда долара. Компанията произвежда техника в Шанхай, Хангжу и Ксиамен, като продава както чрез големи местни магазини, така и онлайн.

Panasonic усеща засилен натиск от местните производители и по-специално от Xiaomi, която съблазнява клиентите с ниски цени при доста високо ниво на качество. Това подтиква японската компания да действа по-агресивно.

Новият завод, който Panasonic планира да изгради в провинция Джъцян, ще произвежда кухненски уреди с интернет връзка и множество сензори за удобно дистанционно управление на процесите на готвене.

Инвестициите в проекта се оценяват на 41 млн. долара. Очакваният годишен приход на предприятието, което трябва да заработи през 2021 г., ще е около 280 млн. долара. Продуктите от новия завод ще се продават не само на вътрешния пазар в Китай, но и в азиатския регион.

Коментари по темата: „Panasonic строи завод за битова техника в Китай”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Чайна

Коментар