“Горещи” продукти на SolidWorks дебютираха за първи път у нас




Ново средство за автоматизиране на дейностите по изготвяне на пълна документация за дадено изделие показа ДиТра пред студенти и преподаватели в Технически университет София.

3D Via Composer няма аналог сред CAD/CAM софтуера на останалите производители, посочиха от компанията по време на „Университетски ден на SolidWorks”.

ДиТра, CAD/CAM центърът на ТехноЛогика, демонстрира за първи път в България и продукта Delcam for SolidWorks. Решението интегрира софтуерните средства за управление на NC машини и софтуера за инженерно проектиране SolidWorks.

Разработчикът Delcam ще пусне продукта на световния пазар през втората половина на годината.

Овен в София, университетски ден ще бъде проведен в Пловдив, Габрово, Варна и Русе. Ще бъдат представени последните новости във всички университети в страната, където изучаването на SolidWorks е част от академичната програма.

Междувременно, ДиТра обяви промени в условията за участие в студентското състезание за работа със SolidWorks. Новото в регламента е, че състезанието придобива още по-мащабен характер и от студентско прераства в университетско.

Промяната има за цел да стимулира сътрудничеството между студентите и преподавателите в процеса на подготовка на проектите. В състезанието студентите ще представят не само себе си, а целия университет. Така организаторите ще стимулират конкуренцията и хъса за победа между университетите.

Във всеки университет ще бъде проведен предварителен кръг, който ще излъчи най-добрия проект. Селектираните проекти ще получат правото да участват на финала по време на десетата юбилейна среща на приятелите на SolidWorks.

Комисия, съставена от ДиТра и преподавател от съответния ВУЗ, ще оцени и избере най-добрите работи, които ще продължат в следващата фаза на състезанието.

„Университетският ден на SolidWorks” е част от програмата „Инженерното образование – солидно и работещо”, която беше отличена с първо място за социално-отговорен бизнес от BBLF (Български форум на бизнес лидерите) в категорията „Инвеститор в образованието".

Програмата обхваща десет академични институции (университети и техни филиали) и множество български промишлени предприятия, като до сега в рамките на програмата е дарен софтуер с търговска стойност над 2,3 млн. евро.

Коментар