Netwrix Auditor 9.9 – решение за сигурност, което се отплаща веднага

Netwrix засича заплахи за сигурността на данните и потенциални рискове в хибридни ИТ среди
(илюстрация: Netwrix)

Сигурността на ИТ инфраструктурата и данните в нея е от критично значение за всяка организация днес. Рисковете от изтичане на данни и пробиви в защитата са постоянна заплаха за бизнеса на компаниите, поради което използването на надеждно софтуерно решение за сигурност е задължително, наред с организационни и други мерки.

Повече от 10 000 организации с различен размер и от различни индустрии по целия свят разчитат на Netwrix Auditor за подобряване на сигурността на техните инфраструктури и данните в тях. Те са избрали платформата на Netwrix, заради нейните неоспорими предимства: бърза възвръщаемост на инвестицията – ползите от решението се усещат веднага след внедряването, разумни цени, ненатрапчива архитектура, лесно управление и първокласна техническа поддръжка.

Новата версия Netwrix Auditor 9.9, обявена наскоро от компанията, е лесен за използване и конфигуриране софтуер, който позволява на потребителите да засичат заплахи за сигурността на данните и потенциални рискове в техните хибридни ИТ среди – както локално (on-premise) разположени, така и облачно-базирани. Платформата може да следи достъпа до данни и да създава отчети за промените, извършени от потребителите или служителите, което включва промени по файлове, сървъри и конфигурации на ИТ системи.

Основни функции на Netrix Auditor

Вградените в Netwrix Auditor функции позволяват на потребителите да откриват заплахи за техните ИТ системи, идващи вътре от организацията. Една от тези функции е следенето на потребителското поведение и активност. Платформата наблюдава, докладва и алармира за всеки случай на необичайно потребителско поведение и съмнителна потребителска активност, които могат да доведат до пробив в сигурността на данните, източване на данни, кражба на самоличност и други нежелани действия.

В допълнение, Netwrix Auditor може да засича и предотвратява рансъмеуер атаки. Възползвайки се от отличния инструментариум за създаване на отчети, като например отчети за потребителската активност и поведение, потребителите на платформата могат да спрат рансъмуер атаките.

Netwrix Auditor също така подпомага привеждането на организациите в съответствие с наложените норми и регулации за информационни системи. Платформата може да съхранява данните от одитите до над 10 години. Това позволява на потребителите да запазят всичките си данни и отчети, които доказват тяхното съответствие с регулациите, както и да ги достъпват по всяко време. Данните от одитите показват как организациите контролират достъпа до техните файлове и информация.

Нещо повече, Netwrix Auditor увеличава продуктивността на ИТ отделите, като им позволява да получават известия за всяка потребителска активност от критична важност или за направени промени по ИТ системите. Също така, ИТ екипите могат да разследват и намалят вредите от неоторизирани промени по техните системи и настройките им, като например временно принудително спиране на работата на дадена система.

Ключов момент е, че независимо какъв брой приложения използва дадена организация, одитните данни могат да се управляват лесно, от единна централизирана конзора, с помощта на Netwrix Auditor. Информацията от одитите се събира от всички локално разположени (on-premise) и от всички облачно-базирани системи и се представя в нормализиран, унифициран вид.

Възможности за интеграция

Платформата Netwrix Auditor включва 14 приложения, съответно за: Active Directory, Exchange, Azure AD, Office 365, Windows File Servers, EMC, Nutanix Files, NetApp, SharePoint, Windows Server, Oracle Database, SQL Server, Network Devices и VMware, които се интегрират директно, без използване на агент. Заедно с тях, Netwrix Auditor може да се интегрира с всяка ИТ екосистема с помощта на готови за използване софтуерни добавки (add-ons).

Модулите на Netwrix Auditor се интегрират директно, без използване на агент
(илюстрация: Netwrix)

Netwrix разполага с RESTful API (приложен програмен интерфейс), който дава неограничени възможности за интеграция с други решения и позволява на организациите да управляват централизирано процесите по одитиране и създаване на отчети, да извлекат максимума от досегашните им инвестиции в SIEM решения и да рационализират ИТ процесите си.

Нови функции в Netwrix Auditor 9.9

Последната версия, Netwrix Auditor 9.9, идва с подобрения на функционалностите в няколко модула. По-конкретно, организациите могат да се възползват от следните предимства:

• Видимост над правата за достъп до SharePoint Online. Потребителите на платформата могат да наблюдават кой до какво има достъп в организацията, така че проактивно да намалят рисковете от неправомерно използване на вътрешен акаунт и да лимитират щетите, които компроментиран акаунт може да направи.

• Детайлна информация за делегираните права в Exchange Online. Следенето на правата за достъп до пощенските кутии и делегираните права за работа с тях спомага за налагането на модела „най-малко права” (потребителите да нямат права до обекти, които не им трябват за тяхната работа) и за редуциране на рисковете от пробив в сигурността на данните.

• Одит на вписванията във VMware средата. Този одит спомага за укрепване на сигурността на корпоративните данни и на приложенията от критична важност за организацията, като след одита се забелязват неправомерните опити за вписване на потребители във VMware средата.

• Софтуерна добавка за CyberArk Privileged Access Security. Клиентите на Netwrix вече могат да търсят индивидуална отговорност на администраторите на CyberArk Privileged Access Security, тъй като имат пълна видимост над това кой администратор какви действия извършва.

Защо да изберем Netwrix

10 000 организации по света са избрали Netwrix Auditor за подобряване на сигурността на техните инфраструктури и данни, сочи официална статистика от компанията. Причините за това са няколко:

• Бързо усвояване на ползите от решението. Ползите от решението се усещат веднага след имплементацията и възвръщаемостта от инвестираните средства е налице след броени дни, а не след месеци. Клиентите не трябва да заплащат за скъпи, допълнителни професионални услуги или да отделят дълго време на процеса по имплементация.

• Разумни цени. Netwrix е решение, което се предлага на разумни цени, с прозрачни и предвидими разходи за продължителната му работа в дадена организация. Потребителите на Netwrix успяват да покрият множество изисквания за сигурност, за съответствие с регламенти и за постигане на целите на ИТ екипите, без да заделят цяло състояние за закупуване на отделни инструменти и решения.

• Ненатрапчива архитектура. Избирайки Netwrix, организациите избягват проблемите, свързани с използване на натрапчиви агенти и недокументирани методи за събиране на данни.

• Първокласна техническа поддръжка. Екипите за поддръжка на Netwrix решават проблемите на клиентите бързо, с 97% ниво на задоволство от свършената работа.

Решенията за сигурност и управление на данните на Netwrix се разпространяват на нашия пазар от официалния дистрибутор КОМПЮТЪР 2000 България.

Коментар