McAfee обмисля сливане с бившата Symantec

McAfee и Symantec може да потвърдят консолидацията на пазара за сигурност
(снимка: CCO Public Domain)

Разработчикът на антивирусен софтуер McAfee обмисля да се слее с конкурента NortonLifeLock (преди Symantec), съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на информирани източници.

Твърди се, че McAfee планира да интегрира NortonLifeLock в своето потребителско подразделение. Все още не е ясно при какви условия може да бъде сключена сделка: дали McAfee ще действа като купувач или компаниите ще обединят активи. Засега няма официални коментари от двете страни.

Малко вероятно е McAfee и NortonLifeLock да сключат сделка преди първото тримесечие на 2020 г., тъй като шест от дванадесетте членове на борда на директорите на NortonLifeLock, включително председателят Даниел Шулман, трябва да напуснат своите длъжности след годишната среща на 19 декември т.г.

Частните инвестиционни посредници Permira и Advent International също проявяват интерес към закупуване на NortonLifeLock. Още през септември те подготвяха съвместна оферта за придобиване на антивирусната компания за 16,4 милиарда долара.

Symantec продаде своя отдел за корпоративни решения на полупроводниковия гигант Broadcom за сумата от 10,7 милиарда долара. Сделката включва правата върху марката Symantec, които Broadcom ще използва за продажба на софтуер за киберсигурност.

След тази сделка Symantec бе преименувана на NortonLifeLock и се фокусира върху потребителските технологии, припомнят наблюдателите на пазара.

Коментар