Acronis придобива 5nine, създава дъщерна компания

„Добавяйки решенията на 5nine към нашето портфолио от продукти и услуги за киберзащита, даваме на партньорите и клиентите лесен начин да приемат хибридната облачна платформа на Microsoft”, коментира Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Аcronis
(снимка: Acronis)

Компанията за киберзащита Acronis обяви, че придобива 5nine – глобален доставчик на решения за управление и сигурност на Microsoft Hyper-V и Azure. Като част от споразумението, 5nine ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis.

5nine предлага облачни решения за Hyper-V и многопластово решение без агент за сигурност за Hyper-V и Azure. Иновативният софтуер е проектиран, за да намали разходите, да увеличи производителността и да смекчи рисковете, свързани със сигурността.

Acronis ще интегрира технологията на 5nine в Acronis Cyber Platform, като ще предостави нови услуги чрез портала Acronis Cyber Cloud Solutions. Решенията на 5nine ще позволят на доставчиците на управлявани услуги и ИТ организациите да започнат нов бизнес и да управляват нуждите на своите клиенти.

Заедно с 5nine, Acronis ще предложи на клиенти и партньори по-лесен начин за мигриране на работните натоварвания от тяхната физическа или виртуална инфраструктура към Acronis Cyber Infrastructure, Microsoft Azure или и двете.

Способността на 5nine да обединява миграция, управление, мониторинг и иновативни инструменти и процеси за управление на натоварването дава възможност на клиентите да покрият петте вектора на киберзащитата – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) на всички данни, приложения и системи.

Acronis вижда ползата в предлагането на услугите на 5nine за своята общност от 50 000 партньори. „Добавяйки решенията на 5nine към нашето портфолио от продукти и услуги за киберзащита, даваме на партньорите и клиентите лесен начин да приемат хибридната облачна платформа на Microsoft”, коментира Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Аcronis.

С помощта на комбинирано решение, организациите ще могат да мигрират всички или избирани натоварвания към облака и след това да управляват, както локални, така и облачни виртуални машини с един интерфейс, поясни той.

„Предвиждаме да комбинираме функционалността на двете решения, което да доведе до по-добър мониторинг от страна на ИТ администраторите, управление и осигуряване на киберзащита за всички натоварвания, независимо от местоположението им”, каза още Белоусов.

Acronis планира да инвестира и развива решенията Cloud Management, Cloud Migration и Security Platform на 5nine. Двете компании достигат до екосистемата на Microsoft и в качеството си на сертифицирани Microsoft Gold партньори.

Коментар