AOC CU34G2/CU34G2X – ултра-широки извити монитори

Отличителна черта на новите AOC монитори е агресивната извивка с радиус 1500R
(снимка: AOC)

Компанията за монитори AOC обяви два нови 34-инчови ултра-широки (21:9) геймърски дисплеи от новата серия G2. Двата UWQHD (Ultra-Wide Quad HD – 3440×1440 пиксела) монитора си приличат на външен вид, но се различават по честотата на опресняване.

CU34G2X предлага впечатляващите 144 Hz, които перфектно подхождат на състезателните игри, а CU34G2 е със 100 Hz честота на опресняване. И двата модела са снабдени с VA панел, който възпроизвежда дълбоко, мастилено черно, натурални и живи цветове и много високо естествено контрастно съотношение.

В допълнение към високите честоти на опресняване геймърите ще се насладят на изживяване без накъсване и насичане, благодарение на поддръжката на AMD FreeSync. Времето за реакция (MPRT) от 1 ms гарантира плавна игра без замазване на движенията.

Първата забележителна функция на тези монитори е агресивната извивка с радиус 1500R и ултра-широкото съотношение 21:9, което ги отличава от останалите. Добавеното хоризонтално пространство на екрана създава преживяване като при виртуална реалност.

Покриването на периферното зрение на потребителите създава илюзия, че игровият свят продължава и след централната фокусна точка. С извивка от 1500R геймърите ще бъдат въвлечени в играта в още по-голяма степен. Също така геймърите от всички жанрове ще оценят ултра-широкото съотношение на страните, но то ще се хареса най-много на феновете на игри от типа „first person” (RPG, симулатори и състезателни игри).

Мониторите CU34G2 и CU34G2X имат изключително бързо време за реакция от 1 ms
(снимка: AOC)

Не само игрите, но и филмите изглеждат брилянтно при съотношението 21:9 (или 2.37:1). Екранът е идеално подходящ за филми, заснети при 2.35:1 и 2.39:1, защото потребителите няма да виждат досадните черни ленти. Тези, които искат да споделят преживяването, ще се възползват от широките 178°/178° зрителни ъгли, които осигуряват ясни изображения във всяка посока.

Панелите на CU34G2 и CU34G2X с техния 34-инчов диагонал достигат височина като при широки (16:9) 27-инчови дисплеи, което осигурява много екранна площ и зрителен комфорт за ежедневни задачи. Това, в комбинация с високата резолюция от 3440×1440 пиксела, осигурява комфортна и детайлна пикселна гъстота от 109 ppi.

Геймърите могат да избират между CU34G2X с честота на опресняване 144 Hz и CU34G2 със 100 Hz. Изключително бързото време за реакция от 1 ms MPRT гарантира чисти, остри и отзивчиви изображения без замазване при движение, докато поддръжката на AMD FreeSync елиминира насичането и накъсването. Благодарение на режима за малко входно закъснение на сигнала, забавянето между монитора и входната периферия също е минимално.

И двата монитора предлагат стойка с възможност за настройване по височина, а технологиите Flicker-Free и Low Blue Light се грижат за здравословната употреба по отношение на комфорта на очите.

И двата монитора предлагат стойка с възможност за настройване по височина
(снимка: AOC)

На потребителите, които искат да са на ниво в игрите, AOC предлага и други специфични функции. AOC Game Color настройва насищането за по-добри нива на сивото и детайли на картината, а Dial Point показва мерник за по-лесно прицелване. Вграден 4-портов USB хъб и аудио входове-изходи правят свързването на периферия много лесно.

Новите геймърски монитори AOC CU34G2 и CU34G2X ще станат достъпни на българския пазар през януари 2020 г. на препоръчителни крайни цени съответно 919 и 1129 лв. с включен ДДС.

Коментар