Излиза нова версия на Кирила Корект





Дистрибуторът БиЕмДжи ще обяви следващата седмица нова версия на софтуера за интелигентна редакция на български текстове – Кирила Корект 9. Това е единствената програма за работа на български в MS Windows и MS Office, преминала успешно тестовете за качество MS Linguistic Evaluation и MS Test Kit на Microsoft.

Кирила Корект 9 е разширена и оптимизирана версия на програмата, с включен двуезичен речник. Благодарение на интегрираната си модулна структура, програмата предлага всички необходими редакционни инструменти, оптимизирани за бързо предоставяне на безпогрешни резултати.

В новата версия е актуализиран модулът за правописна корекция, който е най-актуалният електронен речник на пазара, обхващащ близо 2 000 000 думи, с последна редакция от януари тази година.

Добавен и нов синонимен речник с включени антоними, оптимизирани са правилата за граматическа редакция.
 
Кирила Корект 9 ще бъде пусната в продажба на много по-достъпна цена за домашни потребители и възможност за закупуване онлайн, заявиха от дистрибутора. Новите възможности на програмата и цената ще бъдат обяви във вторник, 7 април, на пресконференция в БТА.

Официална страница: Кирила Корект 9

Коментар