Първите QLED лаптопи излизат на пазара

Galaxy Book Flex е първият лаптоп в света с екран от типа QLED
(снимка: Samsung)

Samsung започва да приема поръчки за първите в света лаптопи с QLED екрани, каквито корейската компания използва в своите телевизори. Излизат няколко модела в различни форм-фактори.

Новите QLED лаптопи бяха представени от Samsung в края на октомври. Това са моделите Galaxy Book Flex и Galaxy Book Ion, които имат сходни параметри, но са изпълнени в различни дизайни.

Цените на Galaxy Book Flex в Южна Корея варират от 1470 до 2455 долара, докато Galaxy Book Ion се продава на цени в диапазона от 1240 до 2180 долара. Първият от двата модела е базиран на процесор Intel Ice Lake, а вторият – на Comet Lake.

QLED лаптопите могат да бъдат оборудвани с дискретна графична карта GeForce MX250
(снимка: Samsung)

И двата лаптопа са много тънки и леки. Моделите от най-висок клас в QLED серията могат да бъдат оборудвани с дискретна графична карта GeForce MX250, уточнява Korea Herald.

Коментари по темата: „Първите QLED лаптопи излизат на пазара”

добавете коментар...

  1. нищо съществено ново

    QLED не е ОLED . И не съществено технологично нововъведение при лаптопите. А и INTEL с тези Lake-процесори се изложиха. Четири години не могат да минат на 10-нанометров процес на производство. AMD вече произвеждат 7-нанометрови.

Коментар