Кредити по телефона: за кого са подходящи и какви са плюсовете?

Тегленето на кредити по телефона е резултат от усилията на кредитните компании да направят услугата си по-достъпна за повече хора (снимка: CC0 Public Domain)

В днешно време тегленето на кредит е решение, което голяма част от хората предприемат, тъй като имат финансови нужди, които не се покриват от редовните им месечни доходи.

За улеснение на потребителите много от фирмите за бързи кредити, а дори и банковите институции предлагат възможност за теглене на кредити по телефона. Тази услуга е разработена, за да помага на хората, които имат нужда от допълнителни финанси, да минат през процедурата на одобрение по възможно най-бърз и гъвкав начин.

Обикновено процедурата по кандидатстване за банков кредит изисква попълването на множество бланки и формуляри, а това отнема време и нерви за потребителите. Затова се въвежда нов, по-лесен начин за кредитните институции да си набавят нужната информация за потребителите.

При тегленето на кредити по телефона е важно да сте подготвени да отговорите на въпросите на служителите от кредитната институция. В най-общ смисъл тези въпроси касаят вашата лична информация. Вашите имена, пълен адрес, работодател и телефонен номер представляват най-основната информация, от която кредитните институции се нуждаят.

Разбира се, в зависимост от размера на кредита, който потребителят иска да изтегли, въпросите варират. За по-малки суми може дори да не се наложи да предоставяте информация за работодателя си или пък за месечния си доход. По същата логика, ако кандидатствате за значително по-голяма сума, със сигурност ще трябва да предоставите такава информация, а най-вероятно ще трябва да посочите и лице, което да бъде ваш поръчител. Посочването на поръчител се прави с цел кредитната институция да се застрахова, в случай че потребителят не успява да покрива месечните си вноски навреме или дори изцяло.

Тегленето на кредити по телефона е подходящо за хора, които водят забързан начин на живот и не могат да отделят от своето време, за да посетят физически офис на кредитна институция. Подобен вид кредити са подходящи и за хора, които са твърде ангажирани с домашни или работни задължения и нямат възможност да се отделят от дома или работното си място.

С други думи, тегленето на кредити по телефона е резултат от усилията на кредитните компании да направят услугата си по-достъпна за повече хора. Независимо от привидно сложната процедура по попълване на заявление за кредит, тегленето на кредити по телефона е изключително лесно и отнема не повече от десет до петнадесет минути.

Друг плюс на кредитите по телефона е значително по-бързото одобрение. По време на телефонния разговор с фирмата кредитор вашата информация се въвежда директно в компютърната система, което значително улеснява обработката й. Така вместо седмици чакане, каквато е ситуацията при теглене на кредит от банкова институция, потребителите получават отговор по заявлението си в рамките на не повече от няколко минути. Това е предимство, което трябва да се има предвид, особено когато потребителят има спешна нужда от допълнително финансиране.

Независимо от причината, поради която ви трябва допълнителен доход, тегленето на кредит по телефона е добра и лесна опция за разрешаване на този финансов проблем.

Разбира се, както всяко подобно начинание, тегленето на кредити по телефона не трябва да се приема лековато. Както всяко задължение към кредитна институция, кредитите, изтеглени по телефона, са месечен разход, който не трябва да се пренебрегва. За да сте сигурни, че ще можете да покривате месечните си вноски, е много препоръчително да използвате кредитен калкулатор. Този калкулатор ви дава възможност да пресметнете месечните си вноски, като можете да променяте времетраенето на кредита и лихвения процент в зависимост от условията, предлагани от кредиторите. Така си гарантирате сигурността, че месечната вноска по вашия кредит няма да надхвърля възможностите ви.

Стига да подходите към тегленето на кредити по телефона достатъчно отговорно, това е много добър начин да си набавите допълнителен доход.

Ако имате нужда от допълнителна информация за тегленето на кредити по телефона, посетете тази страница: https://www.vivus.bg/blog/barzi-krediti-po-telefona/