Спад в цените на LCD телевизорите




Цените на LCD телевизорите са паднали със 7,5% през първото тримесечие, сочат данни на агенция WitsView. Проучването обхваща моделите с диагонал на екрана от 19 до 52 инча.

В частност, 22- и 26-инчовите LCD телевизори са поевтинели съответно с 10,3% и 13,4%, докато спадът при 46- и 52-инчовите екрани е 2,5% и 3,3%.

Поевтиняването е в рамките на средностатистическите рамки, отчитат анализаторите. За сравнение, през четвъртото тримесечие на 2008-а цените са паднали с 8,5%, а през първото на същата година – с 5,3%.

WitsView обяснява по-голямото понижение на цените при малките екрани с поевтиняването на материалите, от които се правят телевизорите, както и с промяната на някои спецификации.

Все пак няма негативни тенденции в параметрите на LCD-тата. Напротив, функционалността се подобрява, въпреки намаляващите цени на продуктите и рецесията.

През настоящата година ще се наложат течнокристални панели с честота на опресняване 240 Hz и светодиодно осветяване (LED). Производителите ще продължат да печелят основно от най-високия клас телевизори.

по темата: „Спад в цените на LCD телевизорите”

добавете коментар...

  1. Георги

    А бе вие мислите ли като пишете нещо. Как си го представяте това 240 ГИГАХЕРЦА. Това е 1 милиард пъти повече от действителността. Ограмотете се мъничко.

Коментар