Endava придобива германската Exozet

Фокусът на Exozet е в синхрон с визията на Endava за дигитална трансформация, заяви Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava
(снимка: Endava)

Международната компания за ИТ услуги Endava, която разполага с развоен център в София, обяви поредно придобиване – на германската дигитална агенция Exozet GmbH („Exozet”). Стойността на сделката не се съобщава.

Exozet предлага комплексни услуги в областта на дигиталните стратегии, уеб приложенията, софтуерните решения за управление на видео съдържание, виртуална и добавена реалност и гейминг технологии.

Exozet разполага с екип от 156 професионалисти, базирани в Германия и Австрия, като обслужва водещи компании от автомобилната индустрия и медиите. Придобиването ще позволи на Endava да разшири допълнително присъствието си в тези два сектора.

„Продуктите на Exozet заедно с по-сериозния капацитет и експертиза на  Endava създават възможности за разширяване на сътрудничеството с настоящи клиенти и привличането на нови”, коментира сделката Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava.

В началото на ноември Endava придоби Intuitus Limited – базирана в Шотландия агенция за комплексни технологични и дигитални проверки (due diligence) и специфично консултиране в областта на инвестиционни фондове. Нейните услуги ползват над 100 компании в сектора.

Коментар