Южна Корея с най-бърз LTE от водещите икономики

Потребителите в Южна Корея се радват на най-бързите мобилни комуникации
(снимка: CC0 Public Domain)

Южна Корея значително изпреварва останалите големи икономики по скорост на мобилен интернет в 4G мрежи, твърди изследване на Корейска асоциация на телекомуникационните операции (KTOA), данни от което публикува Business Korea.

Според KTOA, средната скорост на даунлоуд в LTE мрежите на Южна Корея достига 150,68 Mbps. Канада и САЩ изостават около три пъти по този показател – средната скорост на LTE интернета в Северна Америка е 52,23 Mbps.

Още по-ниски са 4G скоростите в Япония и Хонконг – съответно 46,55 Mbps и 43,18 Mbps. По-близо до резултата на Южна Корея са Великобритания (56,07 Mbps), Франция (67,34 Mbps) и Германия (80,88 Mbps).

Корея води и по средна скорост на даунлоуд в обществени Wi-Fi мрежи с резултат от 354,07 Mbps. На дъното в класацията е Хонконг, където средната скорост на обществения Wi-Fi е 11,79 Mbps.

Експертите класират страните с най-големи икономики и по отношение на наличието на 4G сигнал. Максимален индикатор за наличност на 4G е регистриран в Япония – 98,8%. На второ място е Китай (96,7%), следван от САЩ (94%).

Наблюдава се значителна разлика в наличието на 4G между Италия, която заема осмо място, и Германия – на девета позиция. Бразилия затваря списъка с резултат от 47,3%.

Коментар