Globul заложи на екологичен телефон




Globul пусна на българския пазар екологичен мобилен телефон. Моделът Samsung SGH-E200 ECO е първото подобно предложение у нас, заявиха от мобилния оператор.

Корпусът на телефона е изработен от био-пластмаса, за чието производство се пестят въглеводородни горива и енергия. Освен това този материал е по-безопасен за околната среда от традиционните пластмаси.

В производството на телефона не са използвани и потенциално опасни за природата вещества като олово, живак, кадмий и съединения, възпрепятстващи горенето.

Samsung SGH-E200 ECO е тънък и лек трибандов модел, с 1,3-мегапикселова камера, FM радио, Вluetooth и USB. Налични са още аудио/видео плейър и слот за microSD карта.

Еко телефонът се предлага в магазините на Globul и партньорите му на цени от 99 лв. с ДДС, като зависят от избрания тарифен план и срока на договора.

Пускането на Samsung SGH-E200 ECO е част от стратегията на оператора за опазване на околната среда Globul Green, която стартира през 2008 г. и за нейното осъществяване са предвидени първоначални инвестиции в размер на 400 000 лв.

В рамките на стратегията Globul разгръща програма за рециклиране на мобилни телефони и аксесоари. До края на февруари 2009 г. потребителите у нас са изхвърлили за рециклиране над 900 кг електронни отпадъци в специалните контейнери, поставени в магазините на Globul и Gеrmanos.

по темата: „Globul заложи на екологичен телефон”

добавете коментар...

  1. Явор

    Най – екологичният телефон е старият ви телефон…. Тоест в него не се влагат нови ресурси за произвоство както и евентуални усилия за рециклирането му.

Коментар