Ericsson подобрява мобилната свързаност




Ericsson обяви нов широколентов модул, който ще подобри интернет изживяването на мобилните потребители.

Очакван на пазара през юни, F3607gw за HSPA/GPRS/EDGE мрежи осигурява повече функции, по-ниска консумация на енергия, удължен живот на батерията и по-високо ниво на интеграция, при което се намалява броят на необходимите компоненти, а оттам и цената.

Модулът ще поддържа вградена мобилна широколентова връзка за Microsoft Windows 7.

Важна особеност на F3607gw е функцията за безжично активиране (wake-on). Когато модулът е свързан с ноутбук или нетбук, който е в спящ режим, wake-on функцията на модула дава възможност на потребителя да активира устройството от разстояние.

Благодарение на тази технология, в компютъра ще могат да се вградят редица приложения, които ще повишат сигурността, като например блокиране на компютъра при кражба или незабавно изпращане на важни съобщения и обновяване на защитата.

Операторите имат възможност да комбинират wake-on с вградени GPS функции, за да предложат на крайни потребители и компании услуги от рода на управление от разстояние, обновяване на защитата, защита и проследяване на активите, както и обозначаване на границите, в които се намира устройството.

Модулът може да се ползва и за услуги, които автоматично предоставят съдържание – подкастове, обществени съобщения, актуална информация за трафика и обновяване на бази данни.

Функцията за безжично активиране поддържа решения, базирани на технологията на Intel за защита при кражба на компютър. Услугата за управление „Анти-кражба”, заложена в мрежата, може да изпрати SMS съобщение на мобилния широколентов модул (намиращ се в ноутбука), който прехвърля съобщението към функцията “Анти-кражба”, вградена в процесора. В резултат се предприемат съответните мерки, като например цялостно блокиране на компютъра.

След като лаптопът бъде локализиран и взет, може да бъде изпратено обратно до компютъра отключващо съобщение, което прави информацията отново достъпна за потребителя.

Коментар