Пълноценен компютър се побира на длан

Тайванската компания Axiomtek създаде миниатюрен компютър, който се побира на длан, но притежава всичко необходимо за пълноценна работа.

Моделът eBOX530-820-FL има размери 130 x 95,4 x 47,1 мм и използва пасивно охлаждане.

Компютърът е проектиран на основата на процесор Intel Atom с тактова честота 1,6 GHz и чипсет Intel System Controller Hub US15W.

Конфигурацията на eBOX530-820-FL включва интегриран графичен процесор Intel Graphics Media Accelerator 500, благодарение на който системата може да се използва и за развлекателни приложения в кола или в самолета.

Компютърът основно е предназначен за информационни табла, медицински уреди и игрални автомати. Ентусиастите могат да намерят и редица други приложения на миниатюрния РС.

Кутията позволява вграждане на един SATA твърд диск във формат 2,5 инча, както и използване на карти CompactFlash. Максималният обем на паметта DDR2 достига 2 GB.

Компютърът е поместен в алуминиев корпус и е снабден с богат набор от интерфейси, вкл. Gigabit Ethernet, четири порта USB 2.0, два серийни порта, VGA изход, аудио изходи и PS/2 порт.

eBOX530-820-FL се захранва от постоянно напрежение 5 волта и може да работи при температури от 0 до 50°C. Компютърът е достъпен за поръчки, но Axiomtek не е обявила цена на своя сайт.

Коментар