Амбициозен ИТ проект стартира в авиоиндустрията




Софтуерният гигант Oracle и компанията за авиационни ИТ решения SITA сключиха партньорство за изграждане на следващо поколение система за резервации на самолетни билети.

15-годишният контракт е насочен към разработване на гъвкава и прецизна система за резервации. За целта двете компании ще използват архитектури, ориентирани към услуги, гласи официалното съобщение.

Новата система покрива пълния набор от услуги, свързани със самолетните билети – проверка за налични билети, резервация, издаване и отпечатване на билети, чекиране и проверка преди излитане. Компаниите ще изградят системата поетапно за период от 5 години, като първите резултати от сътрудничеството им ще бъдат показани по-късно този месец.

Системата ще позволи на авиокомпаниите да оптимизират разходите си, а клиентите да правят по-лесно резервации. Ще се подобри и дистрибуцията на самолетни билети.

Стратегическото партньорство на SITA и Oracle силно ще повлияе върху авиационната индустрия. За първи път последните технологични решения ще заработят в услуга на нашия сектор. Технологията е от изключително значение за усъвършенстване на резервационните системи”, каза Франческо Виоланте, главен изпълнителен директор на SITA.

Проектът е един от най-големите за модернизиране на авиационната индустрия, подчерта Люик Ле Гиске, изпълнителен вицепрезидент на Oracle за Европа, Близкия изток и Африка.

Коментар