Huawei говори за оцеляване въпреки ръста от 18%

Оцеляването ще бъде първият приоритет на Huawei през 2020 г., подчерта Ерик Ксу
(снимка: Huawei)

Работят ли санкциите на САЩ срещу Huawei? Приходите на китайската компания през 2019 г. нарастват, но въпреки това ръководството говори за оцеляване през настоящата година.

Ерик Ксу, председател на борда на директорите на Huawei, изпрати новогодишно съобщение до служителите на компанията, в което разкри много интересни неща. Най-важното е, че приходите на Huawei през 2019 г. достигат 122 милиарда долара, което е с 18% повече спрямо предходната година, отбелязва TechCrunch.

Излиза, че санкциите, наложени от администрацията на САЩ – първо върху оборудването за 5G мрежи, а след това и върху смартфоните (макар и не директно, а чрез забрана на Google да си партнира с Huawei), не работят.

До известна степен те наистина не работят. Първо, след многобройни проверки, 5G оборудването на Huawei беше одобрено в Европа и второ – въпреки не толкова добрата ситуация на пазара, общите продажби на смартфони Huawei достигнаха 240 милиона единици. За сравнение, миналата година компанията продаде 206 милиона смартфона.

Но Huawei гледа на тези данни с предпазлив оптимизъм – „цифрите са по-ниски от първоначалните прогнози, но бизнесът е стабилен и ние оставаме силни при бедствия”, казват от компанията. Оцеляването ще бъде първият приоритет на Huawei през 2020 г., подчертава Ерик Ксу.

Но с такива финансови показатели една компания може да оцелее години, ако не и десетилетия. В допълнение, приетата по-рано програма за развитие на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), предназначена да замени Google Mobile Services (GMS), може значително да увеличи продажбите на смартфони Huawei извън Китай.

Компанията вече започна публични бета тестове на HMS в Китай, само три месеца след официалния анонс на програмата. През следващата година HMS ще заработи на смартфоните, които Huawei продава на външни пазари, което бе потвърдено от Ерик Ксу.

Създаването и развитието на екосистемата HMS е предпоставка за успешни продажби на смартфони в чужбина. „През 2020 г. трябва да изградим изцяло екосистемата HMS, да подкрепим продажбата на смартфони в чужбина и да насърчим иновациите на партньорите за приложения”, казва мениджърът.

Предстои да разберем колко успешен ще бъде този ход на Huawei. Ако екосистемата HMS бъде приета благосклонно от потребителите, компанията ще може да счупи текущия си рекорд за продажби на смартфони, а заедно с това да увеличи и приходите си.

Коментари по темата: „Huawei говори за оцеляване въпреки ръста от 18%”

добавете коментар...

  1. Жоро

    Резилът ти е точно такъв, какъвто е и на Айфон и Самсунг взети заедно. Трябва да си сляп и глух, или толкова “……”, Че да не разбираш какво се случва!

  2. Anonymous

    потвърдено от Ерик Сю

  3. Anonymous

    подчертава Ерик Ксу

  4. Мхм

    Излиза, че санкциите не работят аахаххахах ще видим дали не работят добре че наливат непрекъсното пари **** да ги възхваляват непрекъснато.

Коментар