AMD разкрива Zen 3 микроархитектура на CES 2020

Ryzеn с микроархитектура Zen 3 ще се произвежда от TSMC по 7-нанометрова технология
(снимка: AMD)

Разработчикът на процесори AMD ще представи официално микроархитектурата от следващо поколение Zen 3 по време на изложението CES 2020 след броени дни в Лас Вегас, съобщи TechPowerUp.

Изпълнителният директор на компанията д-р Лиза Су ще се съсредоточи върху три ключови продукта в клиентския сегмент на новото семейство процесори Ryzen от 4-то поколение и фамилията EPYC от 3-то поколение, изпълнени на многочипови модули Milan (MCM), които ще заменят MCM Rome. AMD разработва също HEDT версия на Milan за семейството Ryzen Threadripper от 4-то поколение под кодово име Genesis Peak.

Основната част от клиентския сегмент е представена от две разработки: Vermeer и Renoir. Vermeer е клиентски настолен MCM, наследник на Matisse, който идва с микроархитектура Zen 3. Renoir е монолитен APU с интегрирани ядра Zen 2 и iGPU на базата на графична архитектура Vega, с актуализирани системи за изображения и мултимедия от Navi.

Ключова особеност на Milan, Genesis Peak и Vermeer е „чиплетът” Zen 3, който ще се произвежда от TSMC по 7-нанометрова технология и EUV литография. Микроархитектурата Zen 3 осигурява повишена производителност, измерена в инструкции на цикъл (IPC). Възможно е и повишаване на тактовата честота.

Коментари по темата: „AMD разкрива Zen 3 микроархитектура на CES 2020”

добавете коментар...

  1. maxobg

    абе пишете на по разбираем език !!! какво е това“Vermeer е клиентски настолен MCM, наследник на Matisse, който идва с микроархитектура Zen 3. Renoir е монолитен APU с интегрирани ядра Zen 2 и iGPU на базата на графична архитектура Vega, с актуализирани системи за изображения и мултимедия от Navi.????? няма място за по подроно описание???
    може би в сайта трябва да влизат само “специалисти“ ???

  2. Иван

    Рязана пушка – четвърти път!

Коментар