Пазарът на роботи и дронове с висок ръст в близките години

Продажбите на роботи и дронове ще растат средногодишно с 19,8% в периода до 2023
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на роботи и дронове ще нарастват с бързи темпове в близките няколко години, сочи нова прогноза на анализаторската компания IDC, която обхваща периода до 2023 г.

Глобалните разходи за решения в областта на роботиката и безпилотните летателни апарати ще достигнат 128,7 милиарда долара през настоящата година – това съответства на увеличение от 17,1%, в сравнение с 2019 г.

Според анализаторите, през 2023 г. пазарът на роботи и дронове ще възлезе на 241,4 милиарда долара, бележейки средногодишен ръст от 19,8%.

Тази година продажбите на роботи ще генерират 112,4 милиарда долара в световен мащаб, докато на дроновете ще се паднат 16,3 милиарда долара. Но сегментът на дроновете ще изпревари този на роботите по темпове на растеж със средногодишен показател от 33,3%, спрямо 17,8%.

В сегмента на роботиката 60% от разходите ще бъдат за хардуер, а останалите 40% за софтуер и услуги, сочи още анализът на IDC. Разходите за дронове също ще бъдат доминирани от закупуването на хардуер.

Дискретното производство ще поеме почти половината от всички разходи за роботизирани системи в световен мащаб с покупки на обща стойност 53,8 милиарда долара през 2020 г.

Коментари по темата: „Пазарът на роботи и дронове с висок ръст в близките години”

добавете коментар...

  1. :o)

    Така и за други неща предричаха стотици милиарди РЪСТ РЪСТ РЪСТ ама само от много напъване генерираха кафяво по гащите.
    АМАН от АНАЛизатори! 😐

Коментар